Djur

Djurens värld och forskning kring den

Matvagn för hundar

Vi människor vill göra det mesta för våra hundar och nu har det gått så långt att man till och med lanserat en food truck för våra fyrbenta vänner. Men när det kommer till kritan är ändå gammalt hederligt foder bäst.

10573582-food-truck

Nu finns en food truck för hundar, rapporterar Dagens Nyheter. Menyn i food trucken består än så länge endast utav en rätt – ”svensk oxe”. Den svenska oxen finns även i en light-version för de hundar som måste tänka lite på vikten. Oxen kommer om ett tag att kompletteras med torsk för den hund som vill ha lite variation. Matvagnen kommer att köras runt innanför tullarna och håller oftast till på Djurgården och runt Nytorget. Varför man startat den här food trucken för hundar är för att små hundar följer sina ägare överallt och lever även de ett socialt aktivt liv.

Bättre med hundfoder

Att man ska köpa mat i en food truck till sin hund kan kännas lite överdrivet och många ser nog det som en engångshändelse ifall att man glömt maten hemma. De flesta hundar ska nämligen äta hundfoder för att må bra, och inte mat som liknar den mat som vi människor äter. Det finns ett antal olika märken på hundfoder som brukar rekommenderas och ett utav dessa är Royal Canin som man kan köpa på http://vetzoo.se/royal-canin.

Små skillnader mellan märkena

När det kommer till vilken mat man ska välja till hunden, är det inte alltid bäst att gå efter priset. Torrfoder varierar mycket i pris men rent näringsmässigt är skillnaden mellan märkena liten. I ett test som Sydsvenskan skriver om fyller de flesta hundmatsprodukter på den svenska marknaden de näringsmässiga kraven för en vuxen, frisk hund. Därför är det viktigaste när man väljer mat att hunden gillar den och mår bra av den. Är hunden ung, gammal eller sjuk kan den dock behöva ett speciellt foder.