Djur

Djurens värld och forskning kring den

Köp rätt smink för djurens skull

Att testa smink på djur är inget ovanligt även om det idag som tur är görs allt mer sällan, tack vara en mängd bra lagar som har tillkommit de senaste åren. Djurförsök användes som flitigast under 1900- talet då man testade många olika produkter och mediciner på oskyldiga djur.

Vackert sminkad kvinna

Från början trodde vetenskapsmännen som utförde försöken att djuren inte kunde tänka och känna smärta som vi människor, vilket de ansåg rättfärdigade det de gjorde. Det värsta var att en hel del experiment i början av 1800- talet skedde genom att skära i levande djur, utan någon som helst bedövning. Detta gjordes för att man ville ta reda på hur organen fungerade.

Undvik djurtestade produkter

Du kan själv göra en insats för att förbättra livet för många djur som annars hade fått sätta sitt liv till bara för att vi människor ska få tillgång till skönhetsprodukter och medicin. Det är självklart svårt att helt undvika djurförsök när det handlar om mediciner då det idag finns ett flertal lagar som kräver att medicinen måste ha genomgått ett flertal tester, däribland på djur innan de får säljas ute på marknaden. De kraven är såklart svåra att undgå men du gör ändå en storslagen insats genom att välja skönhetsprodukter som inte testats på djur. Det gör du enklast genom att googla på företag som inte använder sig av djurförsök när de tar fram nya produkter. Det finns ett flertal bra och tillförlitliga sidor på Internet som har listat alla dessa företag.

Djurfria metoder

Genom att tekniken har gått enormt mycket framåt de senaste åren så har forskare lyckats utveckla ett flertal djurfria metoder istället för att använda sig av djurförsök. Genom att använda sig av odlade celler, datormodeller, tekniska lösningar och kemiska analysmetoder så räddar man väldigt många djurliv.