Djur

Djurens värld och forskning kring den

Höjning av ekologisk mat

För allas trivsel – både djur och människor är det otroligt viktigt att vi människor börjar tänka mer på hur vi lever våra liv och hur vi konsumerar. Att handla och äta ekologisk mat är rätt väg att gå.

För Växjö kommun ligger ekologisk mat högt prioriterat och de satsar på att i de kommunala köken ska vara 75% certifierade ekologiska livsmedel år 2020. För fyra år sedan så var målet 25% vilket visar att de satsar stort och vill ta sitt ansvar. Dagens datum visar att deras ekologiska livsmedelsinköp ligger på 35,5%.

Alla ska öka andelen ekologiska råvaror

Målet är att alla invånare ska börja tänka mer ekologiskt och långsiktigt och med det även handla ekologika livsmedel. Detta för att om man som samhälle ska kunna påverka hur världen ser ut kan man inte bara göra det genom att företaget tar ansvar utan ett ansvar måste även ligga på privatpersonerna.

Våren, en bra start

Att börja tänka i nya fräscha banor är perfekt att göra till våren. Det är då som allt föds om på nytt och man får nya krafter. Det är även perfekt när grillsäsongen börjar ta fart och man vill ha bra råvaror att grilla med. På www.egrillen.se kan du ta det första steget till en bra middag, och övriga ingredienser finner du i matbutiken. Men försök att tänka nytt och tänka till och starta en ny vana med att handla och äta mer ekologiskt och närproducerat för att dra ditt strå till stacken. När det kommer till att grilla finns det mycket härliga skaldjursrecept att ta del av, men glöm inte att kolla märkningen.