Djur

Djurens värld och forskning kring den

Hästen på flyget

Att ha med sig sin häst som sällskap på en flygresa är ganska ovanligt, även om det händer. Men ibland måste man transportera sin häst av olika anledningar och då gäller det att göra detta på rätt sätt.

13175984-flygpassagerare-pa-vag-ut-ur-airberlin-flygplan-pa-tegel-i-berlin

I Expressen kan man läsa om de märkligaste husdjur som folk tagit med sig på flyget. Att passagerare reser med sina husdjur blir nämligen allt vanligare på amerikanska plan. Ett av de mest otippade djuren som en person fått ha med sig in på ett flygplan är en häst. En blind man fick ta med sig sitt leddjur när han skulle flyga från Boston till Chicago för att medverka i ”Oprah”. Djuret var alltså inte en hund, utan en liten häst vid namn Cuddles. Hästen var lite för stor för att kunna sitta bekvämt i ekonomiklass, så därför blev både hästen och dess ägare uppgraderade till första klass.

Transportera hästen

Det är inte så vanligt att hästar åker flygplan för att deras ägare behöver assistans. Men det är inte helt ovanligt att man flyger hästar för att de ska vara med i tävlingar utomlands. Då behöver planet självklart ha ett speciellt utrymme där hästarna har tillräckligt med plats för att kunna stå skönt. Ägaren behöver också ordna med speciell hästtransport till flygplatsen, som man exempelvis kan köpa på http://www.torstensons.se. Det behövs också ordnas med en transport när man kommit fram till destinationen för att frakta hästen från flyget till tävlingsplatsen.

Djurtransporter fick anmärkningar

Ska man transportera sin häst en längre sträcka för att exempelvis delta i en tävling på annan ort gäller det att man har en bra transport. I Svenska Dagbladet kan man läsa att Tullverket och länsstyrelserna har genomfört en kontroll av djurtransporter till och från Sverige och att vart fjärde ekipage fick anmärkningar.