Djur

Djurens värld och forskning kring den

Gå inte vilse i naturen

Att vara ute i skogen är det absolut bästa sättet att få se natur, och det är få upplevelser som slår den när man stiger upp i skymningen och ger sig ut i skogen för att skata smyga omkring och iaktta alla de djur som gömmer sig bakom tallar och i stora gräsiga gläntor. Men det gäller att inte gå vilse när man är ute i trollskogen.

Kanske kommer du inte att, likt Ronja är på väg att göra i den kultförklarade serien, förvillas iväg in i skogen av De Underjordiska. Men det behövs faktiskt inga magiska krafter för att du ska gå vilse i skogen och vandra runt som en dålig låt av Nordman, det kan räcka med att man plötsligt inte känner igen sig, att solen går i moln och att man itne längre riktigt vet vart man ska ta vägen. Då är det bra att ha en GPS, och det gäller att ha en riktigt bra sådan för att alltid ha bra mottagning så att man snabbt kan hitta ut ur skogen när man behöver det! Ett av de bästa köpen man kan göra är att köpa en Garmin GPS från Active Outfit, och i den här artikeln i Dagens Nyheter recenserar de en helt hög av GPSer, där en GPS från Garmin är en av de som testats. Så här är utlåtandet från artikeln:

Toppmodellerna för friluftsbruk har både pekskärm och kamera numera. Den här gps-enheten fixar dessutom sjökort och bilnavigering. En stor nyhet från Garmin är möjligheten att genom gratisprogrammet Custom Maps kunna lägga in egna kartor, något som var omöjligt tidigare. Dessutom har den trådlös överföring till andra Montana-­enheter.

Så köp dig en bra GPS och gå aldrig mer vilse!