Djur

Djurens värld och forskning kring den

Djur och människan

När det kommer till husdjur så finns det en hel del att säga, och faktum är att i Sverige så har vi länge haft husdjur. Men självklart så har vi inte alltid haft husdjur på detta sätt, utan då har det mer handlar om bruksdjur i form av kossor, grisar och djur som helt enkelt fyllde en funktion. Till exempel om man bodde på en lantgård eller liknande.

Då stod nämligen dessa djur för försörjning och näring, något som vi ju knappast förknippar våra hundar eller katter med i dagens samhälle. Men självklart finns det fortfarande bondgårdar och lantgårdar där bruksdjur som dessa finns. Och då används de i exakt samma syfte som de gjorde förr i tiden, det vill säga för att få näring och mat på ett eller annat sätt.  Här kan du läsa allt om husdjur och mer om människan och djurens liv ihop.

Man kan alltså utan tvekan konstatera att djur i många avseenden alltid kommer att ah en stor betydelse och inverkan på oss människor, oavsett hur dom bor med oss och vad syftet är. Man brukar ju så tjusigt säga att hunden är människans bästa vän, men sanningen är nog den att alla djur är människans bästa vän. Oavsett om så är en hund eller gris