Djur

Djurens värld och forskning kring den

Återvinn för djuren

Tänk om man skötte sina och naturens djur med yttersta hänsyn till och respekt för deras miljö. Men så försummar man sin egen. Vore det inte väldigt paradoxalt? Tar man inte hand om sin miljö som man ser om våra djur känns det väl ändå lite halvhjärtat.

Tänk kretslopp!

Självklart är det väl mycket få djurvänner som inte är naturvänner. Men det är inte poängen här. Det finns många andra infallsvinklar på detta med miljön. Bara en sådan sak som att de som aktivt tar hand om de svaga och de utsatta i naturen kanske inte helt enkelt har tid eller energi att köra miljötänket fullt ut. Återvinning av hushållsavfall i all ära, men vem har egentligen tid att utbilda sig i hållbar ekologisk miljöhantering i sin vardag. Tanken med upplysning om miljö och kretslopp och hanteringen av återvinning är just att man ska förstå att det kanske är lättare än man tror.

Återvinna djur – optimal aktivism

Nej, så långt ska vi inte gå som att tipsa om att de små djuren som mött sin skapare ska användas som någon sorts energikälla eller miljöavfall. Inte i första skedet i alla fall. Det handlar om system. Alla har vi hört att kossor och deras avföring är en av de största miljöbovarna i världen. På samma sätt måste man öka medvetenheten i all sorts djurhållning. Att avfall och till exempel foder och mediciner till djuren även kan hanteras på ett miljövänligt sätt. Den som inte driver ett djursjukhus eller en gård för mjölkkor kan till exempel börja med bajspåsar till hunden eller en ekologisk kattsand till katten.