Djur

Djurens värld och forskning kring den

Arthur, populär och hemlös

Runtom i världen finns det herrelösa hundar som längtar efter en trygg famn att somna i. Detta gjorde även Arthur som följde med några multisportare från Ecuador till Sverige.

585611-old-dogKärleken har inga gränser, det fick vi verkligen svart på vitt på när det kommer till den fantastiska berättelsen om den herrelösa hunden Arthur som fattade tycke för ett gäng från Örnsköldsvik som var mitt uppe i VM i multisport.I tidningen st.nu kan vi läsa om berättelsen där det var en köttbulle som blev den första kontakten och som ledde till att Mikael Lindnord kom hem med en hund för att bli den fjärde familjemedlemmen.

Inte rädd för smittad hund

På frågan om Mikael är rädd för att hunden ska bära på några smittor ger han svar på tal om att den sport han utövar gör så han vandrar i buskar med ormar och att det inte finns någon plats för att han ska vara rädd. Kring Arthur har det blivit en rejäl uppståndelse och nu försöker den nya familjen göra så mycket som möjligt för andra hemlösa hundar genom att starta en fond.

“Nu när vi har världens mediers ögon på oss har vi en chans att påverka. Det är så många som hör av sig och vill hjälpa och stödja så vi har bestämt oss för att starta en fond, Arthurs foundation, som kan hjälpa hemlösa hundar i Ecuador. Sedan kanske fonden också kan göra andra saker på sikt.”(läs mer)

Att ta hem Arthur är inte en billig resa, men ack så värd. För när det kommer till att skydda sitt husdjur går vi så långt det krävs, det är därför som Sollentuna djurklinik, en djurklinik i Stockholm ger kostnadsfri tandundersökning vid vaccination.