Djur

Djurens värld och forskning kring den

Åk på safari!

När det kommer till djur är det många som är fascinerade av de lite mer exotiska djuren, de som finns lite längre bort. Och visst kan vi möta dem i djurparkerna, men det är inte samma sak som att se dem på nära håll i deras riktiga miljö genom att åka iväg på safari.

Åk iväg på en drömresa med safari

På toppafrika.se kan du boka mängder av spännande resor som ger minnen för livet. Och att åka iväg till fjärran land är det många som har som dröm. När det kommer till safariresor och att besöka Afrika är det Tanzania som är det land som är det allra populäraste.

”Tanzania har sju områden på Unescos världsarvslista och bjuder alltså på spektakulära naturscenerier. Förutom Serengeti och naturskyddsområdet Ngorogoro, där en berömd kraterliknande nedsänkning finns, lyftes också berget Kilimanjaro fram av de som röstade.” (läs mer här)

Visst hoppas du på att få se något av de ”big five” djuren som lever i Afrika: elefant, noshörning, buffel, lejon samt leopard. Men det gäller att du visar desa djur en stor respekt. Det finns många som tycker det är häftigt och väljer att köpa med sig hem både päls och elfenben för att sedan skryta med. Men då tänker man inte så långt då dessa djur är utrotningshotade och blir skjutna för pengar för deras päls och horn. Så, vad du kan göra är att säga nej, visa respekt och föregå med gott exempel så att människor i framtiden ska kunna ha möjlighet att åka på safari och kunna se ”the big five” och inte ”the only big left”.